Voetreflex massage

Voetreflex massage

Voetreflex massage

Voetreflex massage of eigenlijk de intensieve voetreflextherapie is een oude geneeswijze die afkomstig is uit China en India. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en de emotionele gesteldheid.

Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen.

Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kan er echter een dusdanige blokkade optreden, dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten ontstaan.

Neem contact op voor het maken van een afspraak!

Voetreflex massage

Voetreflex Massage Voetreflexologie

Voeten vormen het fundament van de mens

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten en spieren. Door zorgvuldig gedoseerde druk uit te oefenen, wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen. Emoties kunnen worden verwerkt en geestelijke spanningen worden losgelaten. Het uitgangspunt bij de voetreflexmassage is de gehele mens.

De massage van de voet heeft een zeer positieve invloed op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De voetreflexmassages zijn dan ook zeer geschikt voor allerlei verschillende soorten klachten, zoals rugklachten, schouderklachten, pijn in het hoofd, obstipatie en verstoring van de spijsvertering.

Na een massage krijg je weer nieuwe energie en daardoor zit je lekkerder in je vel!

Wil je meer weten of een afspraak maken? Klik hier.