Ayurvedische Massage

Ayurvedische Massage

Ayurvedische Massage

Ayurveda heeft als doel zowel ziekten te genezen, als ziekten te voorkomen, terwijl de moderne geneeskunde voornamelijk gericht is op het bestrijden van symptomen.

De oorsprong van Ayurveda ligt in India. In het Sanskriet staat Ayu voor Leven en Veda voor Wetenschap en Ayurveda staat dus voor 'Wetenschap van het Leven'. De oudste teksten, naar de laatste wetenschappelijke bevindingen, zijn zo'n 5000 jaar geleden op schrift gesteld, de Sutra's (poëzie) en Veda's (heilige geschriften).

De Ayurvedische Massage, één van de specialiteiten van Marga Li Massages, is bedoeld voor ontspanning, bewustwording van het lichaam en het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop. Ook voor het bestrijden van stress, vermoeidheid, slapeloosheid en het herstel van vitaliteit van lichaam en geest.

Volgens de Indiase traditie masseer ik alleen vrouwen.

Ayurveda massage

Vata, Pitta of Kapha. Welk dosha type ben jij? 

Welke massage je krijgt is afhankelijk van jouw Dosha type en eventuele klachten. Daarom begin ik met een korte intake om vast te stellen welk type massage het beste bij jou en je klacht(en) past. Ik werk met speciale olie, gebaseerd op jouw lichaams- en persoonlijkheidstype, jouw Dosha, en deze olie is natuurlijk zuiver en gegarandeerd 100% biologisch.  

Ieder mens wordt geboren met een unieke combinatie van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether en de drie bio-energetische krachten Vata, Pitta en Kapha.

Wanneer deze combinatie door onze manier van leven verstoord wordt, door bijvoorbeeld stress, ongezonde voeding, het weer of gespannen relaties, raken wij uit balans. Vroeg of laat kan deze balansverstoring zich uiten in een ziektepatroon.

Doe de Ayurveda test en ontdek welk Dosha type jij bent