Ayurveda test

Ontdek met de Ayurveda test jouw Dosha type

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het komt dat mensen zo verschillend zijn? Waarom de ene mens zo energiek is en de ander zich liever terugtrekt in stilte? Waarom sommige mensen wel drie hoofdgerechten op kunnen, terwijl andere mensen nauwelijks een salade naar binnen krijgen?

Ayurveda heeft de antwoorden op deze en nog vele andere vragen als het gaat om de verschillen tussen mensen, Dosha types. Slechts weinig mensen zijn ‘zuivere constitutietypes’, dus uitgesproken Vata-, Pitta- of Kapha-types. Meestal gaat het om ‘gemengde types’, dus van twee of – soms – van alle drie de Dosha’s. De Dosha’s geven je eigenlijk meer inzicht in het type persoon dat je bent.

Wanneer jouw Dosha's uit balans zijn, vertelt dat iets over jouw gezondheid, eventuele ziekte en waar het lichaam/de geest behoefte aan heeft. Daarnaast vertelt het je over hoe je ervoor staat en waar je behoefte aan hebt (het is niet alleen je lichaam dat uit balans is). Je kunt een Dosha weer in balans brengen door voeding, yoga, kruiden, massages en zelf reinigingstechnieken. Meer inzicht krijgen in welk Dosha type je bent, geeft je dus als het ware een aantal richtlijnen over hoe je je levensstijl zou kunnen aanpassen voor een betere gezondheid.

Ook kan het uit balans zijn van je Dosha’s resulteren in angst, stress, depressiviteit, ongezonde gewoontes, woede, onzekerheid en tal van andere slechte eigenschappen en emoties. Daarnaast geeft het je inzicht welk voedsel je beter niet of juist wel zou kunnen eten.

*Let op! Deze Ayurvedatest is slechts bedoeld om een indicatie te geven, voor het exact bepalen van jouw constitutie verwijs ik je voor een consult naar een Ayurvedisch arts.

** MargaLi slaat geen gegevens van jou uit deze test op. Het resultaat van de test wordt na het invullen van de vragen verstrekt op deze pagina.